Bosbessencake met Roomkaasglazuur en Citroen Curd

Pas d’évaluation
Prép. 1h
Total 6h
10 sneetje

Ingrédients

  • blauwe bessen
    120 g
  • eieren
    2
  • melk
    40 g
  • suiker
    90 g
  • vers geperst citroensap
    1 el
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten
    110 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    1 tl
  • citroenschil, geraspt
    1 - 2 tl
  • bloem plus extra voor bebloemen
    120 g
  • bakpoeder
    1 theelepel
  • zout
    ½ theelepel
  • water
    1200 g
Citroen curd
  • suiker
    120 g
  • citroensap, vers geperst
    80 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
    60 g
  • eieren
    2
Roomkaasglazuur
  • roomkaas
    150 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) verzacht
    100 g
  • citroensap, vers geperst
    1 eetlepel
  • vanille-extract, natuurlijk
    1 theelepel
  • zout
    1 snuifje
Montage
  • blauwe bessen voor garnering
  • citroenschil voor garnering
    2 theelepels

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 sneetje

Sodium 266.2 mg
Protides 5.6 g
Calories 1750.5 kJ / 418.4 kcal
Lipides 29.6 g
Fibre 0.7 g
Graisses saturées 17.6 g
Glucides 34 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...