![Buddha Bowl with Chicken (TM5) Buddha Bowl with Chicken (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2212ae62-8052-4d4d-a694-1aaf2897b7c9/Derivates/e283d0b4-9966-4089-913c-3833fc4ed951.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Boiled Rice
- 1000 g water
-
20
g olive oil
ou unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g white rice
Shredded Chicken
- 30 g soy sauce
-
10
g toasted sesame oil
ou olive oil - 250 g chicken breast, skinless, cut in strips (3 cm)
Vegetables
- 120 g carrots, peeled (1-2 carrots, see tip)
- 200 g avocado, firm (see tip), peeled, halved or quartered
- 200 g cucumber, peeled or unpeeled, ends removed
- 180 - 200 g plum tomatoes, firm and small enough to fit whole in feeder (approx. 2 tomatoes)
- 100 g red onion, halved or quartered vertically
- 160 g little gem lettuces (approx. 2), washed and dried, halved to fit in feeder
Yoghurt and Coriander Dressing
- 7 sprigs fresh coriander, leaves only, plus 1 Tbsp extra for garnishing
- ½ tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 250 g plain yoghurt
- 100 g mayonnaise
- 4 Tbsp roasted, unsalted cashew nuts, roughly chopped, for garnishing (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2671.2 kJ / 638.4 kcal
- Protides
- 23.6 g
- Glucides
- 40.5 g
- Lipides
- 44.3 g
- Graisses saturées
- 7.4 g
- Fibre
- 8.8 g
- Sodium
- 1855.9 mg
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