Versions compatibles
Vegetable Curry with Rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Rice
- 1300 g water
-
25
g olive oil
ou unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g white long grain rice
Curry
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g olive oil
- 400 g tinned coconut milk
- 100 g water
- 1 tsp ground turmeric
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 600 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots, sliced (1 cm)
- 150 g cauliflower, cut in florets
- 150 g courgette, sliced (1 cm)
- 100 g frozen peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2252 kJ / 538 kcal
- Protides
- 13 g
- Glucides
- 97 g
- Lipides
- 8 g
- Graisses saturées
- 1 g
- Fibre
- 10 g
- Sodium
- 1689 mg
Recettes alternatives
Best Basic Houmous
5 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45 min
Chick Pea Curry
35 min
Coconut Dhal
20 min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2hod. 20min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Vegetarian Chilli
35 min
Pasta with Vegetable Ragout
45 min