Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
TM6

Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

4.2 (161 évaluations )

Ingrédients

  • 20 - 25 g oliwy z oliwek
  • 100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 50 g mieszanki warzyw, mrożonej (optionnel)
    ou 50 g zielonego groszku, mrożonego (optionnel)
  • 700 - 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka soli
    ou ½ - 1 łyżka sosu sojowego
  • 60 - 80 g makaronu do zupy, suchego

Infos nut.
par 1 porcję
Calories
736 kJ / 175.9 kcal
Protides
5.5 g
Glucides
24.7 g
Lipides
6.2 g
Graisses saturées
1 g
Fibre
4.3 g
Sodium
712.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives