Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 180 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 260 - 280 g batata, pokrojonego w 1 cm plastry
- 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego w 1 cm plastry
- 180 - 200 g czerwonego buraka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 110 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 220 g mąki pszennej
- 3 łyżki wody
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 60 - 70 g cukru
- 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- ser kozi, pokruszony, do dekoracji (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1094.3 kJ / 261.4 kcal
- Protides
- 6.1 g
- Glucides
- 33.7 g
- Lipides
- 12.3 g
- Fibre
- 3.1 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 Std. 10 Min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1h 45 min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2h 5min
Tarta prowansalska
1sa 15 dk
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3h 10 min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1sa
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2sa 30 dk