Versions compatibles
Middle Eastern chicken with pearl couscous
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 g pearl couscous
- boiling water, for soaking
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 lemon, zested, no white pith
- 1 tbsp olive oil
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tip)
- 1000 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 50 g currants (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3424.6 kJ / 815.4 kcal
- Protides
- 60.8 g
- Glucides
- 72.6 g
- Lipides
- 28.9 g
- Graisses saturées
- 6.6 g
- Fibre
- 12.3 g
- Sodium
- 762.7 mg
Recettes alternatives
Moroccan chicken with couscous
1 Std. 5 Min
Harissa lamb with green couscous
40min
Aromatic chicken pilaf
1h 20min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 min
Chilli chicken with corn and avocado cream
35min
Moroccan chicken with couscous
45min
Korean barbecue chicken with rice
45min
Mexican chicken stew
40min
Orange sesame chicken with broccoli and noodles
45min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min