Appareils et accessoires
Pear Frangipane
Prép. 25min
Total 1h 30min
8 portions
Ingrédients
Pastry
-
unsalted butter diced then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
Glaze
-
apricot jam melted1 Tbsp
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 portion
Protides
8.4 g
Calories
2249 kJ /
538 kcal
Lipides
35.6 g
Glucides
46 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
PEARS
10 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Vous pourriez aussi aimer...
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Chocolate and Sesame Ganache
13 godz.
Gooseberry Curd
1 godz.
Mincemeat and Almond Tart
2 godz. 15 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min