Lemon meringue pie
TM6 TM5 TM31

Lemon meringue pie

4.0 (182 évaluations )

Ingrédients

Pastry

  • 100 g unsalted butter, chilled, cut into pieces, plus extra for greasing
  • 50 g icing sugar
  • 230 g plain flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch salt, to taste
  • 3 egg yolks

Filling

  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 100 g caster sugar
  • 220 g lemon juice (approx. 6-7 lemons)
  • 65 g unsalted butter, cut into pieces
  • 6 eggs

Meringue

  • 4 egg whites, room temperature
  • ¼ tsp cream of tartar
  • 150 g icing sugar

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1370.7 kJ / 326.3 kcal
Protides
8 g
Glucides
39.8 g
Lipides
15.5 g
Graisses saturées
8.7 g
Fibre
0.9 g
Sodium
84.2 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives