Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

3.8 (166 évaluations )

Ingrédients

  • masło, do natłuszczenia formy
  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
  • 1400 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 15 g miodu
    ou 15 g cukru
  • 100 g słonecznika łuskanego
    ou 100 g pestek dyni
  • 10 g octu balsamicznego
    ou 10 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Infos nut.
par 1 kromkę
Calories
400.6 kJ / 95.7 kcal
Protides
3.6 g
Glucides
13.7 g
Lipides
2 g
Graisses saturées
0.8 g
Fibre
1.4 g
Sodium
152.6 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives