Versions compatibles
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Protides
- 25.6 g
- Glucides
- 34.1 g
- Lipides
- 11.6 g
- Graisses saturées
- 1.6 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 3827.7 mg
Recettes alternatives
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Gado gado
1h
Steamed Chinese greens
30min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Chinese greens with XO sauce
1h 50min