Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 170 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżki cukru
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej
- 100 g mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- ½ łyżki soli
- 150 g sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 914.8 kJ / 219 kcal
- Protides
- 7 g
- Glucides
- 24.6 g
- Lipides
- 10.5 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 405 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min
Focaccia
2h 50 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1hod. 30min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Pissaladière - francuska pizza
1h 20 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Chrupiąca focaccia
2h 10 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 Std. 40 Min