Versions compatibles
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Kurczak w harissie
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
- sól, do oprószenia
- 250 g wody
- 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
- ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 902.5 kJ / 215.7 kcal
- Protides
- 34.9 g
- Glucides
- 9.8 g
- Lipides
- 3.3 g
- Graisses saturées
- 0.8 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 381.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Harissa
45 min
Kurczak generała Tso
40min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Kurczak w sosie satay
30min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 Std. 10 Min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1hod. 5min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Shoarma z kurczaka
1h 45 min