Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Spód z herbatników
- 100 g herbatników np. maślanych
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 szczypta soli
Gruszki z szafranem
- 300 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100
g wody
ou 100 g białego wina - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 2 - 3 szczypty szafranu
- 1 - 2 łyżeczki brązowego cukru
Krem
- 250 g mleka
- 80 g cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g)
- 300 g śmietany, 18% tłuszczu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1171.8 kJ / 279.9 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 33.5 g
- Lipides
- 14 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 1 g
- Sodium
- 164.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Deser z kaszy manny
20min
Deser twarogowy z mango
15min
Pudding migdałowy
30min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Serniczki z wiśniami
45min
Trifle z truskawkami
1h 20min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Kokosowe miniserniczki
50min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min