Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oliwy z oliwek
- 500 g mięsa wieprzowego, z szynki, mielonego, podzielonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 2 - 3 łyżki bułki tartej
- 30 śliwek suszonych, bez pestek
- 12 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 2342 kJ / 559 kcal
- Protides
- 20.8 g
- Glucides
- 42 g
- Lipides
- 37 g
- Fibre
- 5.6 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Polędwica po toskańsku
45 Min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1h 15min
Jajka po szkocku
1 Std. 25 Min
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1h 20min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1u. 35min
Kurczak po cygańsku
1h 20min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 Std. 10 Min
Roladki schabowe z oscypkiem
1h 15min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 Min
Karkówka po karkonosku
1h 50 min