Devices & Accessories
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Prep. 10 min
Total 40 min
6 porties
Ingredients
-
rode split linzen (zie tips)100 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken1000 g
-
extra vergine olijfolie1 tl
-
zout¾ tl
-
appel (alle soorten) geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)1
-
knoflookteentje1
-
lente-uien in drieën gesneden3
-
citroensap½ tl
-
mayonaise vegan, (zie tips)3 - 4 el
-
voedingsgist (zie tips)1 ½ tl
-
gedroogde gemalen kurkuma1 - 2 snuifjes
-
currypoeder2 tl
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Difficulty
easy
Nutrition per 1 portie
Protein
7.7 g
Calories
902.6 kJ /
214.9 kcal
Fat
10.9 g
Fibre
4.4 g
Carbohydrates
19 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Plantaardig genieten
26 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Pindakaas Bosbessen Rolls
No ratings
Green Godess Salade
20 min
Tarbot in champagnesaus
No ratings
Cashew schenkroom
No ratings
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
No ratings
Meal Prep - Haver | Overnight pap, groentesmoothie, chocolade en havermout muffins
45 min
Vegan mini cheesecakes
4 h 30 min
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
No ratings
Ingemaakte citroenen
No ratings
Spaghettinestjes met linzenballen
1 h 5 min
Lactose- en eivrije cookies met chocolade
20 min
Hartige Macarons met Bloemkoolmousse en Kaviaar
No ratings