Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
of 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
of 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
of 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optioneel)
- 1 tl maïszetmeel
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3569 kJ / 853 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 55 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Mosselen in romige witte wijnsaus
45 Min
Spaghetti met tonijn
40min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1u. 10min
Menu met groentevelouté, kip met mosterdsaus en gestoomde groenten
45 Min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Zalm- en koolslavulling voor broodjes
15min
Scampi cajun citroen pasta
30 Min
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50 Min
Kip met warme aardappelsalade
55 Min
Viscurry
35min