Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g olijfolie
- 15 g bloem
- 100 g uien, in stukken
- 200 g wortelen, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 2 el mosterd
- 1 el verse tijmblaadjes
- 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes (3 cm)
- 150 g water
-
1
tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt
of 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ - 1 tl fijn zout, naar smaak
- 2 - 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 800 g kippenborstfilet, ontveld, in blokjes (4 cm)
- 100 g room, min. 30% vet
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1419 kJ / 340 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Groenten-aardappelsalade met kip
1h 15min
Alpengratin
50min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45min
Viscurry
35min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30min
Kipfilets pizzaiola
55min
Kip in perziksaus
40min
Vislasagne met asperges en prei
1h 30min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Champagne en bessen trifle
3 Std. 40 Min