Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 380 g wody, letniej
- 100 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
of 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¾ łyżeczki soli
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia miski
- 400 g pora, biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 40 g masła
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 270 g sera żółtego, w plastrach, Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 1208.2 kJ / 288.8 kcal
- Eiwitten
- 9.8 g
- Koolhydraten
- 35.8 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 5.2 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 307.5 mg
Alternatieve recepten
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1h 10min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Fettucine z grzybami
40 min
Placek czosnkowo-serowy
2 Std.
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Malinianki
2h 50min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 Std. 20 Min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min