Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Strudelteig
- Öl zum Einfetten
- 10 g Butter, weich
- 100 g Wasser, kalt
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
Fülle- und Strudelzubereitung
- 120 g Butter, in Stücken
- 80 g Semmelbrösel
- 80 g Walnüsse
- 30 g Zitronensaft
- 10 g Rum
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp), geschält, geviertelt, entkernt
- 2 EL Staubzucker, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2304 kJ / 550 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 4.1 g
Alternatieve recepten
Grießnockerl
30 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Topfenstrudel
2h 10min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 Min
Bananenschnitten
3h