Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)

Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)

5.0 1 beoordeling
Voorbereiding 10min
Totaal 2u. 25min
4 porsi

Ingrediënten

Laksam
  • minyak sayur untuk mengoles
  • air panas
    500 g
  • tepung beras putih
    500 g
  • tepung terigu
    80 g
  • air
    1250 g
  • garam
    1 sdt
Kuah santan
  • air
    700 g
  • ikan kembung buang isi perut dan sisiknya
    1000 g
  • bawang merah
    50 g
  • siung bawang putih
    4
  • jahe segar
    10 g
  • terasi
    10 g
  • asam jawa rendam dalam 3 sdm air hangat lalu disaring
    3
  • santan
    300 g
  • gula (optioneel) sesuai selera
    2 sdt
  • garam sesuai selera
    3 sdt
  • lada hitam bubuk
    ½ sdt
  • kacang panjang iris tipis-tipis
    40 g
  • taoge
    50 g
  • kecombrang iris tipis-tipis
    1

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porsi

Natrium 2768 mg
Eiwitten 63 g
Calorieën 4080 kJ / 975 kcal
Vetten 23 g
Vezels 4 g
Verzadigd vet 15 g
Koolhydraten 125 g

Bevalt het je?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer je voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je dit ook leuk...

Alles tonen