Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 gałązki koperku, świeżego, tylko liście
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 230 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 230 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 1100 g wody
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 110 g makaronu suchego, typu orzo, o czasie gotowania 8-10 minut
- 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 944.5 kJ / 225.7 kcal
- Eiwitten
- 18.7 g
- Koolhydraten
- 23.2 g
- Vetten
- 6.3 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 446.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Zupa grysikowa
35 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Zupa bolońska
25min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 Min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 Std.
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 Min
Zupa gyros z kurczakiem
50 Min
Szwajcarski krupnik
40 Min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 Min