Apparaten en Accessoires
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Voorbereiding 10min
Totaal 40min
6 porties
Ingrediënten
-
rode split linzen (zie tips)100 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken1000 g
-
extra vergine olijfolie1 tl
-
zout¾ tl
-
appel (alle soorten) geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)1
-
knoflookteentje1
-
lente-uien in drieën gesneden3
-
citroensap½ tl
-
mayonaise vegan, (zie tips)3 - 4 el
-
voedingsgist (zie tips)1 ½ tl
-
gedroogde gemalen kurkuma1 - 2 snuifjes
-
currypoeder2 tl
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7.7 g
Calorieën
902.6 kJ /
214.9 kcal
Vetten
10.9 g
Vezels
4.4 g
Koolhydraten
19 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Plantaardig genieten
26 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Pindakaas Bosbessen Rolls
Geen beoordelingen
Green Godess Salade
20min
Tarbot in champagnesaus
Geen beoordelingen
Cashew schenkroom
Geen beoordelingen
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
Geen beoordelingen
Meal Prep - Haver | Overnight pap, groentesmoothie, chocolade en havermout muffins
45min
Vegan mini cheesecakes
4u. 30min
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Geen beoordelingen
Ingemaakte citroenen
Geen beoordelingen
Spaghettinestjes met linzenballen
1u. 5min
Lactose- en eivrije cookies met chocolade
20min
Hartige Macarons met Bloemkoolmousse en Kaviaar
Geen beoordelingen