Apparaten en Accessoires
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Voorbereiding 10min
Totaal 40min
6 porties
Ingrediënten
-
rode split linzen (zie tips)100 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken1000 g
-
extra vergine olijfolie1 tl
-
zout¾ tl
-
appel (alle soorten) geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden (ongeveer 2-3 cm)1
-
knoflookteentje1
-
lente-uien in drieën gesneden3
-
citroensap½ tl
-
mayonaise vegan, (zie tips)3 - 4 el
-
voedingsgist (zie tips)1 ½ tl
-
gedroogde gemalen kurkuma1 - 2 snuifjes
-
currypoeder2 tl
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7.7 g
Calorieën
902.6 kJ /
214.9 kcal
Vetten
10.9 g
Vezels
4.4 g
Koolhydraten
19 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Plantaardig genieten
26 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Romige Pasta Risottata met Pompoen, Scamorza en Pecorino
Geen beoordelingen
Champagne crème cake
Geen beoordelingen
Boemkool buffalo hapjes
35min
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30min
Champignon en spinazie lasagne
Geen beoordelingen
Roerbak met aubergines en kofu
Geen beoordelingen
Kweeperentaart
50min
Bloemkool-spinazie lasagne
1u. 45min
Glutenvrije Koekjes van Rijstmeel en Chocolade
Geen beoordelingen
Savooiekool Roulades met Rijst van Prei en Ham
1u. 40min
Gestoomde Chinese groenten
30min
Sate Ayam
1u. 30min