Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g wody
- 8 jajek, w tym 2 roztrzepane
- 1 ząbek czosnku
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
- sól, ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony ilość do smaku
- 3 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki bułki tartej
- olej, do głębokiego smażenia
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 1127.4 kJ / 269.5 kcal
- Eiwitten
- 19.9 g
- Koolhydraten
- 10.5 g
- Vetten
- 16.6 g
- Verzadigd vet
- 5.6 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 156.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1ωρ. 30 λεπτ.
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2u. 15min
Rösti (TM5)
40 Min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1ωρ.
Mini ptysie serowe (Gougères)
1ωρ.
Marchewkowo-serowy dip
15 λεπτ.
Roladki z kurczaka i pora
55 min
Tatar ze śledzia
10 λεπτ.
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1ωρ. 30 λεπτ.
Babka mięsna
1ωρ. 30 λεπτ.
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45min
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1ωρ.