Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- etwas Butter zum Einfetten der Springform
- etwas Weissmehl zum Bestäuben der Springform
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken (2 cm)
- 300 g Weissmehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Weissmehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt
- 1 EL Zucker (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1463 kJ / 350 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 41 mg
Alternatieve recepten
Apfel-Rührkuchen
50min
Weisskabissalat (TM6)
15min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40min
Luftiger Schokolade-Kaffee-Kuchen
1h 20min
Pizzasauce
35min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM6)
2h 30min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Tomatensuppe mit geröstetem Buchweizen und Gruyère
35min
Linsen-Tomateneintopf
1h 30min
6-Strang-Butterzopf
2 godz. 35 min