Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- beurre, pour le plat
-
2 - 4
c. à soupe de sucre de canne Demerara (dont 1-2 c. à soupe pour le plat et 1-2 c. à soupe pour la cuisson)
of 2 - 4 c. à soupe de sucre roux (dont 1-2 c. à soupe pour le plat et 1-2 c. à soupe pour la cuisson) - 700 g de prunes mûres mais fermes, dénoyautées, la base parée et coupées en deux verticalement (voir "Conseil(s)")
- 1 citron jaune non traité, zeste râpé et jus
- 80 g de sucre en poudre, et 1 c. à soupe
- ½ gousse de vanille, égrainée
- 2 œufs
- 100 g de lait entier
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 65 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 - 2 c. à soupe de sucre glace, pour la finition
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1019 kJ / 244 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 45 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 132 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Pâté aux prunes
1 Std.
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux cerises
45min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Crumble aux prunes
40min
Clafoutis aux abricots
55 min