Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
of 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Eiwitten
- 46.6 g
- Koolhydraten
- 82.1 g
- Vetten
- 2.4 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 387.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bibimbap burrito
45 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 Std. 10 Min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 Std. 45 Min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 Std. 45 Min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 10 Min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10h 30min
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 Std. 15 Min
Jamajski kurczak jerk
1 Std. 50 Min
Croque Madame
35 min
Chaczapuri adżarskie
1 Std. 45 Min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min