Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 75 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g wędliny, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 jajka
- 150 g mleka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 szczypta soli
- Voeding
- per 8 porcji
- Calorieën
- 9715 kJ / 2322 kcal
- Eiwitten
- 113.8 g
- Koolhydraten
- 127.9 g
- Vetten
- 154.2 g
- Vezels
- 5.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 Std. 10 Min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min
Focaccia z kiełbasą
2h
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2h 50min
Quiche z resztkami serów
1h 50min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 45 Min
Quiche z pieczarkami
1h 40 min