Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g ryżu, białego
- 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 - 450 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 700 g wody
-
100 - 150
g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
of 100 - 150 g jogurtu naturalnego, typu greckiego, 10% tłuszczu, gęstego - ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 543.7 kJ / 130 kcal
- Eiwitten
- 3.3 g
- Koolhydraten
- 21.9 g
- Vetten
- 3.6 g
- Verzadigd vet
- 2.1 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 37.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa z rukoli
35min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z cukinii
25min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z pieczarek
20min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa krem z porów
30min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa selerowa aksamitna
25min