Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g cukru
- 50 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 200 g mleka
- 4 żółtka
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do oprószenia blatu
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
- olej do smażenia, o neutralnym smaku
- dżem, do nadzienia
- cukier puder, do posypania
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 982 kJ / 235 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 3.3 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 52.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Oponki serowe
45min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2h 15min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Rogaliki z marmoladą
50 Min
Faworki - róże
1h 10 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Makowiec świąteczny
2h 10min
Makaron jajeczny
1 Std.
Karpatka
5h
Ciasto Metrowiec
7h