Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kruszonka
-
70
g mąki krupczatki
of 70 g mąki pszennej - 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 50 g masła, pokrojonego na kawałki
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej, plus 2 czubate łyżki (opcjonalnie)
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
-
owoce (truskawki, śliwki, jabłka), rabarbar
of dżem, do posmarowania
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 695.4 kJ / 166.2 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 25.9 g
- Vetten
- 5.4 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 57.2 mg
Alternatieve recepten
Chałka
2h 20min
Brioszka
8h
Rogaliki z marmoladą
50min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Jabłecznik
55min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15 min
Ciasto kruche słodkie
2h
Ciasto pleśniak
3h 15min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min