Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych
- 320 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g oleju
- 300 g cukru
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 3 jajka
- cukier puder, do oprószenia (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1491 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 6.1 g
- Koolhydraten
- 54.6 g
- Vetten
- 13.2 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1h 25min
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto orzechowe
1h 40 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Ciasto ananasowe
55 min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min