Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, ilość do natłuszczenia formy
- bułka tarta, ilość do posypania formy
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
- 130 g maku
- 250 g cukru
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 270 g mleka
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
1
czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 czubate łyżeczki cukru wanilinowego - 100 g migdałów, w płatkach
- 100 g bakalii, np. rodzynek, żurawiny, kandyzowanej skórki owocowej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2055 kJ / 491.2 kcal
- Eiwitten
- 10.1 g
- Koolhydraten
- 51.8 g
- Vetten
- 28.5 g
- Verzadigd vet
- 12.7 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 119.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Babka drożdżowa Panettone
3h
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55min
Prosty makowiec
13 Std. 15 Min
Szybki piernik
1sa 30 dk
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25 min
Ciasto migdałowe
1 Std. 15 Min
Babka marmurkowa
2h 10min
Babka "Trójniak"
1h 35min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Babka orzechowa
1sa
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Czekoladowe kąski z orzechami
1sa