Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 140 g Milch
- 15 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 600 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 4 Eier
- 80 g Zucker
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL Orangenschale, gerieben
- 350 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken
- 1 TL Zimt
- 2 EL Rosinen (optioneel)
- Rohrohrzucker zum Wälzen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1058 kJ / 253 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 1.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Brioche Kipferl
2h 10min
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Dinkelkranz
4 Std.
Osterkränzchen
1 Std. 30 Min
Rosinenbrötchen
2h 30min
Süße Knöpfe
2h 45 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45 min
Gefüllter Vanillezopf
2 Std.
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2 Std.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15 min
Schoko-Hörnchen
35 Min
Quark-Osterhasen
1 Std. 10 Min