Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
150
g Butter, weich, in Stücken
of 150 g Margarine, weich, in Stücken - 80 g Johannisbeer-Gelee (oder anderes rotes Fruchtgelee)
- 2 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 208 kJ / 50 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 2 g
Alternatieve recepten
Walnussgebäck
4 Std.
Husarenkrapfen
1 Std. 50 Min
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2h 40min
Haselnussmakronen
50min
Linzer Plätzchen
4 Std.
Nougatknöpfe
2 Std. 30 Min
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 Std.
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2 Std.
Nougatstangen
2 Std.
Linzer Weihnachtstorte
2 Std.
Vanille-Husarenkrapfen
5 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 Min