Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 100 g cukru
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 670 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 jajka
- 2 szczypty soli
- 1 łyżka kardamonu, mielonego
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 50 g rodzynek (opcjonalnie)
- migdały, w płatkach, do posypania chałki
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 885.7 kJ / 211.6 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 6.8 g
- Vezels
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mleczne bułeczki z żurawiną
3h 5 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 Std. 45 Min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Kringel
2h 40min
Babka drożdżowa Panettone
3h
Bajgle musli z masłem migdałowym
2 Std. 30 Min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1h 55min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Brioszka z kulką
1 Std. 40 Min
Brioszka z czekoladą
2h 10min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 Std. 20 Min