Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 130 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 160 g kiełbasy, np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w półplasterki
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 - 600 g fasoli Piękny Jaś, suszonej, uprzednio namoczonej 8-12 godz., odsączonej (patrz wskazówka)
- 680 - 700 g wody
- 80 - 90 g koncentratu pomidorowego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 płaska łyżka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- sól, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1580.5 kJ / 377.8 kcal
- Eiwitten
- 16.4 g
- Koolhydraten
- 26.9 g
- Vetten
- 23.6 g
- Verzadigd vet
- 6.4 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 585 mg