Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Öl zum Einfetten
- 250 g Walnüsse, halbiert
- 80 g Semmelbrösel
- 1 Päckchen Backpulver
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Vanillezucker
- 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben, nach Geschmack
- 10 g frischer Ingwer, geschält
- 200 g Rote Rüben, roh, geschält und in Stücken
- 100 g Äpfel, geviertelt und entkernt
- 5 Eier (Größe M)
- 180 g Rohrzucker
- 1 Prise Salz
- 5 EL Wasser, heiß
- 1 EL Orangenlikör (z.B. Grand Marnier)
Zuckerguss
- 200 g Zucker
- 1 - 2 TL Orangenlikör (z.B. Grand Marnier), nach Geschmack
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1473 kJ / 351 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 44.2 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 2.3 g
Alternatieve recepten
Schoko-Gewürzkuchen
5 Std.
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26h
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Bananenkuchen
1h 15min
Baiser-Nusskuchen
1 Std. 20 Min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2h 45min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 Std. 30 Min
Nusskuchen
1 Std.
Nusskuchen
1 Std.
Karotten-Zucchini-Kuchen mit Frischkäsetopping
2 Std. 10 Min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2 Std.