Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g wody
- 2 łyżki soli
- 600 g ziemniaków, nieobranych, średniej wielkości
Farsz
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 35 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 300 g kaszanki, bez skóry, pokrojonej na kawałki
Kniszki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
- 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 140 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1857.8 kJ / 444 kcal
- Eiwitten
- 13.9 g
- Koolhydraten
- 45.7 g
- Vetten
- 22.3 g
- Verzadigd vet
- 7.7 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 3086.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1h 5min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 Std. 10 Min
Kibiny litewskie
25 dk
Gulasz poleszucki
1 Std. 15 Min
Carimañolas z mięsem i serem
3h 5min
Rabarbarowa lasagne
1 Std. 10 Min
Knedle bawarskie
1 Std.
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1u. 25min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 Std. 10 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Podhalańskie moskole
1 Std.