Apparaten en accessoires
Bosbessencake met Roomkaasglazuur en Citroen Curd
Voorbereiding. 1u.
Totaal 6u.
10 sneetje
Ingrediënten
-
blauwe bessen120 g
-
eieren2
-
melk40 g
-
suiker90 g
-
vers geperst citroensap1 el
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten110 g
-
vanille-extract, natuurlijk1 tl
-
citroenschil, geraspt1 - 2 tl
-
bloem plus extra voor bebloemen120 g
-
bakpoeder1 theelepel
-
zout½ theelepel
-
water1200 g
Citroen curd
-
suiker120 g
-
citroensap, vers geperst80 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken60 g
-
eieren2
Roomkaasglazuur
-
roomkaas150 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) verzacht100 g
-
citroensap, vers geperst1 eetlepel
-
vanille-extract, natuurlijk1 theelepel
-
zout1 snuifje
Montage
-
blauwe bessen voor garnering
-
citroenschil voor garnering2 theelepels
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 sneetje
Natrium
266.2 mg
Eiwitten
5.6 g
Calorieën
1750.5 kJ /
418.4 kcal
Vetten
29.6 g
Vezels
0.7 g
Verzadigd vet
17.6 g
Koolhydraten
34 g