Compatibele versies
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 680 g water
- 400 g aardappelen, in stukken
- 600 g butternut pompoen, in stukken
- 2 ui, gehalveerd
-
600
g gemengd gehakt
of 600 g rundergehakt - 1 ei
- 1 broodje, oudbakken, doorweekt, goed uitgedrukt
- 2 ¼ tl zout
- ½ theelepel peper, gemalen en nog iets om te kruiden
- 1 tl zoete paprika
- 1 tl mosterd
- ½ bos verse peterselie, afgeplukt
- 20 g olie en een beetje meer om te bakken
- 250 g verse bruine paddenstoelen, gehalveerd
- 200 g cantharellen, gehalveerd
- 200 g zure room, 20% vet
-
1
tl groentebouillonpasta
of 1 blokje groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 15 g sojasaus
- 1 tl citroensap
- 15 g maïszetmeel
- 100 g melk
- 40 g boter, in stukken
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 4016 kJ / 960 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 66 g
- Verzadigd vet
- 44 g
- Vezels
- 9.9 g
- Natrium
- 1755 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r815019