Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Meatballs
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 slices bread (approx. 60 g), torn into pieces
- 60 g brown onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 1 egg
- 500 g lean beef mince
- 30 g plain flour
- 400 g water
- 3 tsp Meat stock paste, to taste (see Tips)
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 70 g salted butter, cut into pieces
- 800 g floury potatoes, red and blue varieties, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 150 g broccolini, trimmed and cut in half lengthways
- 200 g carrots, cut into slices
- 1 - 2 tbsp milk
- ¼ tsp ground nutmeg (optional)
- lingonberry jam or cranberry sauce, to serve (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2094.6 kJ / 500.6 kcal
- Eiwitten
- 25.7 g
- Koolhydraten
- 39.6 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 14.4 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 735 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r804037