Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 100 g rode uien, in vieren gesneden
- 10 g olijfolie
- 500 g lamsgehakt, laag v.g. (5-10%), in stukken
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl granaatappelsiroop
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 ½ tl gemalen koriander
- 1 - 1 ½ tl gedroogde chilivlokken, naar eigen smaak
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 30 g pijnboompitten, geroosterd
- 6 takjes verse peterselie, enkel de bladeren, grof gehakt
- 6 vellen filodeeg
- 3 el boter, gesmolten
- 2 el sesamzaad
- 300 g volle yoghurt
- 1 el verse korianderbladeren, grof gehakt
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 616 kJ / 147 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Natrium
- 189 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r777595