Apparaten en accessoires
Turkse gekruide lamshapjes
Voorbereiding. 25min
Totaal 1u. 30min
18 stuks
Ingrediënten
-
teentjes knoflook3
-
rode uien in vieren gesneden100 g
-
olijfolie10 g
-
lamsgehakt laag v.g. (5-10%), in stukken500 g
-
tomatenpuree2 el
-
granaatappelsiroop2 tl
-
gemalen kaneel1 tl
-
gemalen komijn1 ½ tl
-
gemalen koriander1 ½ tl
-
gedroogde chilivlokken naar eigen smaak1 - 1 ½ tl
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
-
pijnboompitten geroosterd30 g
-
verse peterselie enkel de bladeren, grof gehakt6 takjes
-
filodeeg6 vellen
-
boter gesmolten3 el
-
sesamzaad2 el
-
volle yoghurt300 g
-
verse korianderbladeren grof gehakt1 el
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 stuk
Natrium
189 mg
Eiwitten
8 g
Calorieën
616 kJ /
147 kcal
Vetten
7 g
Verzadigd vet
3 g
Koolhydraten
12 g