
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef Wellington
- 795 g ossenhaas (2 stuks - 397,5 g / stuk)
- 100 g extra vergine olijfolie
- 60 g mosterd
- 2 teentjes knoflook geschild
- 45 g sjalot in stukken
- 395 g verse bruine paddenstoelen
- 200 g verse champignons de Paris
- 1 tl zout naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper naar eigen smaak
- 5 takjes verse tijm enkel de bladeren
- 8 sneetjes Parma ham (± 100 g)
- 85 g paté verzacht (optioneel)
- 2 vellen bladerdeeg
- 2 eierdooiers losgeklopt
- 1 tl fleur de sel
Saus
- 200 g ossenhaas filet mignon stuk, in stukken (4 cm)
- 30 g olijfolie
- 30 g boter
- 2 tl rode wijnazijn
- 755 g rode wijn bv. Merlot of Cabernet
- 12 zwarte peperkorrels
- 1 gedroogd laurierblad
- 3 takjes verse tijm enkel de bladeren, en iets meer om af te werken
-
500
g runderbouillon
of 500 g water - 2 el maïzena (zetmeel)
- ½ tl zout
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 720 kcal / 3012 kJ
- Eiwitten
- 37 g
- Vetten
- 49 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vezels
- 3 g
- Verzadigd vet
- 15 g
- Natrium
- 1510 mg