Compatibele versies
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pesto z orzechów nerkowca
-
40
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
of 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki -
60
g orzechów nerkowca
of 60 g orzeszków piniowych - 30 g liści bazylii, świeżych
- 100 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 szczypty soli
Zupa z warzyw korzeniowych
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 150 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 150 g pora, tylko biała część, pokrojona w 1 cm plastry
- 150 g selera, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150
g batatów, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wariant)
of 150 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki - 1100 g wody
-
1
łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2185.1 kJ / 522.3 kcal
- Eiwitten
- 10.3 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 631 mg
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r752713