Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
120
g zielonej soczewicy, suszonej
of 120 g soczewicy puy, suszonej - 9 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 750 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 300 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 1 cebula szalotka, przekrojona na pół
- 50 g oleju rzepakowego
- 20 g octu jabłkowego
- 50 g soku jabłkowego
-
15
g słodkiej musztardy
of 15 g musztardy miodowej - 2 łyżeczki syropu z agawy
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 125 g dzikich ziół, świeżych, liści, mieszanych (np. czosnku niedźwiedziego, mniszka, podagrycznika, szczawiu), pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
- 1 sałata rzymska, baby, pokrojona w 1,5 cm paski
- 1 awokado, dojrzałe, pokrojone w 1 cm kostkę
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1459 kJ / 348 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 9.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r730338