Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mexican spice mix
- 1 tsp cayenne pepper
- 12 small dried chillies
- 2 tbsp cumin seeds
- 4 tbsp dried oregano
- 2 tbsp smoked paprika
- 2 tbsp sweet paprika
- 4 dried bay leaves
- 2 tbsp granulated garlic
- 2 tbsp ground cinnamon
Slow cooked beef
- 1 onion, cut into quarters
- 20 g oil
- 350 g beef chuck steak, cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 110 g water
- 4 pitted dates
- 1 tsp peanut butter
Green chilli salsa
- 1 tsp sesame seeds
- 30 g pepitas
- 20 g pecan nuts
- 1 tsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, white and green part, cut into pieces
- ½ - 1 fresh green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 sprigs fresh coriander, roots and stems included
- ½ lime, zest only, no white pith
- 20 g olive oil
- 1 green capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 250 g)
- 1 jalapeño chilli, cut into pieces
- 1 pinch ground black pepper
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- 60 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 4 corn tortillas, warmed
- sour cream, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5448 kJ / 1297 kcal
- Eiwitten
- 62 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 89 g
- Vezels
- 27.2 g
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r71955