Root Veggie Gratin with Blue Cheese
TM6 TM5 TM31

Root Veggie Gratin with Blue Cheese

4.3 (30 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 2 garlic cloves
  • 80 g shallot, halved
  • 20 g olive oil
  • 250 g water
  • 1 Tbsp vegetable stock paste, homemade
    of ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 150 g blue cheese, (eg. Gorgonzole, Roquefort), cut in pieces
  • 30 g plain flour
  • 50 g unsalted butter, cut in pieces
  • 80 g double cream
  • 1 tsp ground white pepper
  • 2 pinches ground nutmeg
  • 400 g waxy potatoes, peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
  • 400 g parsnips, peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
  • 400 g sweet potatoes, peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
  • 50 g walnut halves
  • 2 Tbsp honey

Voeding
per 1 portion
Calorieën
3305.3 kJ / 790 kcal
Eiwitten
17.8 g
Koolhydraten
90.5 g
Vetten
42.3 g
Verzadigd vet
19.8 g
Vezels
14.3 g
Natrium
0.6 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten

/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r699842