Compatibele versies
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g cukru
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g masła, plus 2 łyżki
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100
g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego (patrz wskazówka)
of 100 g liści szpinaku, mrożonych - 400 - 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki orzeszków piniowych (ok. 30 g)
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, drobno posiekana
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1062.7 kJ / 253.8 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 15.2 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 10.8 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 676.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r664207