Compatibele versies
Sałatka z szarpanym kurczakiem, kaszą jęczmienną i burakami
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dressing
- 150 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 180 g jogurtu naturalnego, płynnego
- 60 - 80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z 1 szt.)
- ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
Szarpany kurczak
- 2 ząbki czosnku
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 20 g oleju rzepakowego
- 20 g wody
- 20 g sosu sojowego
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
Sałatka
- 300 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1000 g wody
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
- 80 - 100 g roszponki
- 40 g pestek dyni (patrz wskazówka)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1913.3 kJ / 457 kcal
- Eiwitten
- 31.3 g
- Koolhydraten
- 38.8 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 1333.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r657584