Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Five Spice Powder
- 2 tbsp whole star anise
- 1 cinnamon stick, broken in half
- 1 tbsp dried fennel seeds
- ¾ tbsp ground cloves
- 1 oz Sichuan peppercorns
Chinese Plum Sauce, Turkey and Vegetables
- 2 ½ oz oil, divided
- 2 garlic cloves, divided
- 9 oz turkey breast fillet, skinless cut in strips (½ in. x 1-1½ in.), patted dry with paper towels
- 3 pinches ground white pepper
- 1 fresh red chili, deseeded, chopped
- 2 oz shallots, halved
- 1 in. ginger, fresh root, peeled, sliced
- 17 ½ oz purple plums, pitted, halved
- 1 ½ tbsp oyster sauce
- 1 oz soy sauce, light
- 1 oz soy sauce, dark
- 49 ½ oz water, divided
- 1 ½ oz brown sugar
- 2 tbsp black vinegar (e.g. Chinkiang)
- 1 tbsp fermented black beans, with chili
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Diao)
- 9 oz Chinese wheat noodles
- 9 oz pak choi, cut diagonally in pieces (see Tip)
- 7 oz carrots, julienned (2 in. long, ¼ in. thick)
Assembly and serving
- 3 - 3 ½ oz bamboo shoots, canned, drained, cut in sticks (¼ in.)
- sesame seeds, toasted, to garnish
- spring onion, sliced on the bias (¼ in.)
- sesame oil, for drizzling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2748 kJ / 656 kcal
- Eiwitten
- 31 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 6.8 g
- Natrium
- 1316 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
/search/nl-BE?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r654024